Panirani riblji štapići u zlatnoj panadi

Kuhajte s ovim proizvodom

Ledo PANIRANI RIBLJI ŠTAPIĆI U ZLATNOJ PANADI napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje.

Nakon filetiranja, komade fileta oblikujemo u štapiće te ih paniramo u tečnoj panadi (tempuri) bez dodatka prezle. 

Ovi štapići su izvor proteina, vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina, a pritom ne sadrže dodatne boje, arome i pojačivače ukusa.

Jednostavna i brza priprema u rerni, tiganju ili fritezi, ove štapiće čini idealnim za nutritivno bogat, ukusan i hranjiv obrok.

Priprema

Rerna: Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj rerni na gornjoj visini na 230°C oko 15 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Tiganj (za 5 štapića): Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja do pola visine u vruće ulje i pržite oko 5-8 minuta u tiganju, uz jedno okretanje tokom prženja. Prilagodite količinu ulja i vrijeme prženja količini proizvoda koju pripremate. Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite na kuhinjski papirnati ubrus kako bi uklonili višak masti.

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvatam sve Ok!