Panirani riblji štapići od 100% fileta

Kuhajte s ovim proizvodom

Riblji štapići napravljeni su od 100% fileta aljaške kolje. Nakon što ih filetiramo i oblikujemo, štapiće paniramo u hrskavim hlebnim mrvicama s dodatkom začina za zlatno-žutu boju. Ovi hrskavi štapići bogati su proteinima, a osim toga izvor su vitamina B12 i Omega-3 masnih kiselina. Jednostavna i brza priprema u pećnici, tavi ili fritezi, ove štapiće čini idealnim obrokom za cijelu porodicu!  

Priprema

Rerna: Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj rerni na gornjoj visini na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
Tiganj i Friteza: Uronite panirane riblje štapiće bez odmrzavanja u vruće ulje (170°C) i pržite 3,5 do 4 minute u fritezi ili 5-8 minuta u tiganju, uz jedno okretanje tokom prženja.

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvatam sve Ok!