Malina

Kuhajte s ovim proizvodom

Malina potiče iz jugoistočne Evrope i može se pronaći u šumskim područjima kao samonikla biljka. Danas  se malina sve češće uzgaja u baštama ljubitelja ove neodoljive voćke. Jedinstvenim osvježavajućim ukusom oduševljava u svim oblicima, pa je neizostavan sastojak ukusnih poslastica.  Ovo voće poznato je po visokom sadržaju vitamina C i po blagotvornom dejstvu antioksidanasa.

Frikom maline omogućavaju Vam da koristite ovo osvježavajuće voće tokom cijele godine. Maline su odličan dodatak tortama, pogotovo voćnoj torti s koricama od bjelanaca ili kolačima sa mascarpone i šlag kremom. Dobrodošle su kao preliv za sladoledne kupove, pana cotte ili dodatak uz pudinge od vanile.

Priprema

Na sobnoj temperaturi proizvod odmrzavati 2–2,5 sata. Za brzo odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici potrebno je 5–6 min. Nakon odmrzavanja, upotrebiti kao sviježe voće.

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvatam sve Ok!