toggle menu Home
Toggle search

Grandissimo - umjetnost u sladoledu

Grandissimo - umjetnost u sladoledu

Grandissimo - umjetnost u sladoledu

Za umjetnike važi da su posebni ljudi, oni imaju tu moć da obično pretvore u neobično i da otkriju ljepotu u stvarima koje ih okružuju. Da bi nastalo vrhunsko umjetničko djelo, potrebno je puno truda, posvećenosti i genijalnosti jednog umjetnika... Ali kada jednom bude stvoreno, ono pruža neponovljivi doživljaj svakome od nas.

Sa ciljem da stvorimo taj poseban doživljaj, kreirali smo novu dizajniranu ambalažu Grandissimo sladoleda koja je inspirisana vrhunskim remek djelima svetskih umjetnika: Gustava Klimta i Žordža Pjera Sera.

Na ambalaži sladoleda Grandissimo biskvit i čokolada-lješnik je slika ,,The Kiss’’ Gustava Klimta, a Grandissimo stracciatella i šumsko voće je inspirisana slikom ,,A Sunday on la Grande Jatte’’ koju je naslikao Žorž Pjer Sera.

Vrhunski kvalitet i unaprijeđena receptura sladoleda savršeno se slažu sa novom specijalno dizajniranom ambalažom,  a sve zajedno kreira jedinstveni osjećaj uživanja u sladoledu.

Slike koje su nas inspirisale imaju neprocjenjivu vrijednost po svom značaju i ljepoti. „The Kiss“ je najpoznatija Klimtova slika i ikona moderne umjetnosti. Vjeruje se da ova slika opisuje romantičan odnos samog slikara i žene koju je volio. Nastala je tokom njegove “zlatne” faze. Smatra se da je jedna od najpopularnijih slika na svijetu, a danas se nalazi u Austrijskoj galeriji dvorca Belvedere u Beču.

Žorž Pjer Sera je proveo dvije godine slikajući  sliku ,,A Sunday on la Grande Jatte’’, a priča se da je satima znao da sjedi u parku i skicira posjetioce kako bi uhvatio savršenu formu i svjetlost koja pada. Mnogi kritičari smatraju je jednom od najznačajnijih slika 19. vijeka iz perioda postimpresionizma.

Inspirisani genijalnošću ovih vrhunskih umjetnika, željeli smo da stvorimo poseban sladoled - jednostavno umjetnost u sladoledu.  Svim zaljubljenicima u umjetnost i onima koji svijet vide drugačijim očima, Grandissimo sladoledi pružiće posebne trenutke uživanja.

ledo.hr