Panirani štapići bakalara

Kuhajte s ovim proizvodom

Sočni i hrskavi Frikom panirani štapići od čistog mesa bakalara, prefinjenog ukusa, zadovoljiće želje svih ljubitelja ribe.

Ukoliko želite da iznenadite svoje goste kvalitetnim i ukusnim obrokom koji se brzo i jednostavno priprema, panirani štapići bakalara su sigurno pravi izbor.

Priprema

U tiganju:Neodmrznut proizvod pržiti na umjereno zagrijanom ulju 6 - 8 minuta uz povremeno okretanje, dok ne dobije zlatno žutu boju. U fritezi: Neodmrznut proizvod pržiti na temperaturi 170ºC, 3 minuta, dok ne postane hrskav i zlatno žute boje. U pećnici: Zamrznute štapiće bakalara poređati na papirom obloženi pleh i peći na gornjem nivou u prethodno zagrejanoj pećnici na 220ºC 7-10 minuta, zatm ih okrenuti i peći dodatnih 7-10 minuta.

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionisati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvatam sve Ok!