LEDO KOMPANIJA
Upoznajte još bolje kompaniju Ledo – regionalnog lidera u proizvodnji i distribuciji industrijskog sladoleda i smrznute!
UPOZNAJTE KOMPANIJU
 
LEDOLAND
Udite u veseli Ledo svijet; zabavite se, poigrajte, upoznajte sve Ledo super proizvode, naucite nešto novo, pronadite fine recepte
za Vaše domacinstvo...

ULAZ U LEDOLAND
 
LEDO
LOGISTICKI
WEB
KLIKNITE OVDJE

DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU, PROMET ROBA I USLUGA "LEDO" D.O.O. PODGORICA


Adresa: Liješnje bb. Podgorica
Šifra djelatnosti: 4633 Trgovina na veliko mlekom, jajima, mastima
Datum donošenja osnivackog akta: 31.12.1998
Datum donošenja statuta: 31.12.1998
Datum promjena statuta: 27.05.2009

Osniva─Ź: Agrokor d.d. Zagreb
Adresa: Trg Drazena Petrovi─ça 3 Zagreb

Izvrsni direktor: Miomir Markovi─ç
Adresa: N.N. Kruševac bb, Podgorica

Ledo je u Crnoj Gori do 2006 godine prisutan kroz malu privatnu tvrtku Mijoni kao jedinog distributera Ledo sladoleda, zamrznutog povr─ça, vo─ça, ribe i tijesta. Te godine Ledo akvizira brand Sun, lidera u kategoriji sladoleda u Crnoj Gori i osniva kompaniju Ledo Podgorica u stoprocentnom vlasni┼ítvu, koja iste godine postaje apsolutni lider, kako u kategoriji sladoleda tako i u ostalim robnim grupama zamrznute hrane. Ledo Podgorica u 2007. godini, prenose─çi iskustva iz svoje mati─Źne tvrtke, sprovodi sustav pretprodaje, te implementira ERP sustav Aurora ┼íto dodatno poja─Źava efikasnost poslovanja, te zna─Źajno smanjuje tro┼íkove prodaje i distribucije svojih proizvoda. Ledo u 2008 i 2009 godini investira u nove savremene skladi┼íne kapacitete, a rezultat ovih ulaganja je skladi┼íte sa 1300 paletnih mjesta, jedino ovog tipa u Crnoj Gori, ┼íto uz 23 autohladnja─Źe, te 4.000 rashladnih ure─Ĺaja i u budu─çnosti Ledu garantuje dominaciju na crnogorskom tr┼żi┼ítu. Od svog osnivanja, Ledo Podgorica iz godine u godinu bilje┼żi konstantan rast, pa ─çe u 2009 godini (u zemlji sa 650.000 stanovnika), dosti─çi koli─Źinsku realizaciju od 2.700 tona prodatih proizvoda ili 9,4 miliona eura finansijske vrijednosti, od ─Źega sladoled nosi 61%, zamrznuto vo─çe i povr─çe 23%, zamrznuta riba 14% i zamrznuto tijesto 2%. I pored djelovanja globalnih proizvo─Ĺa─Źa sladoleda na ovom tr┼żi┼ítu (Nestle i Unilever), Ledo i dalje bilje┼żi rast u tr┼żi┼ínom udjelu, pa se trenutni tr┼żi┼íni udio procjenjuje na 71,2% u kategoriji sladoled, 72,2% u zamrznutom vo─çu i povr─çu, 62,5% u zamrznutoj ribi, kao i 22,3% tr┼żi┼ínog udjela u zamrznutom tijestu. Obzirom na strate┼íko opredjeljenje Crne Gore kao turisti─Źke destinacije, Ledo Podgorica svoju dalju ekspanziju vidi u potencijalu snadbijevanja sladoledom i zamrznutom hranom ugostiteljstva, kao i u razvoju distribucije nove kategorije - zamrznutog mesa.
Ledo d.d. Hrvatska :::||::: Frikom Srbija